Sunday, April 28, 2013

موتنجان ـ یک نوع فسنجان گیلانی با قیسی و کشمش خیلی خوشمزه



موتنجان یک فسنجان گیلانی است که با اضافه کرد ن قیسی و کشمش درست
میشود  دستور این خورشت خوشمزه را از دوست عزیز گیلانی ام  خانم 
بدیعه محمودی عزیز  یاد گرفتم و از ایشون تشکر میکنم  . خورشت موتنجان
به نظر خانواده ام از خورشت فسنجان معمولی خوشمزه تر بود توصیه میکنم
حتما درست کنید 
اینم دستورش  
مواد لازم عبارتند از:
یک عدد سینه  و دوعدد ران مرغ بدون پوست  ـ  200 گرم
گردوی چرخ کرده ـ  2 عدد پیاز متوسط ـ 100 گرم قیسی
ـ 50 گرم کشمش پلوئی ـ  زرد چوبه یک قاشق مرباخوری ـ
نمک  به اندازه دلخواه ـ رب انار خوب یک لیوان پر ـ روغن
به اندازه لازم
طرز تهیه
اول مرغ را در کمی روغن تفت میدهیم بعد بعد پیاز خرد
شده را روی آن ریخته و با مرغ تفت میدهیم بعد زردچوبه
اضافه کرده و نمک می زنیم کمی آب در آن ریخته و میذاریم
تا آروم بپزد  . گردوی چرخ کرده را درتابه ریخته و کمی
بوداده و به آن رب انار مخلوط با دولیوان آب اضافه میکنیم
هم میزنیم و میذاریم تا با حرارت خیلی کم  چند دقیقه ای
بجوشد  .بعد حرارت را بسته و آنرا کنار میگذاریم تا مرحله
بعد . قیسی را خلال کرده و با کشمش در ظرفی با کمی
روغن تفت میدهیم . قبل از اینکه مرغ کاملا بپزد گردو و
رب اناررا که با هم جوشیده و کشمش و قیسی را به مرغ
اضافه میکنیم و آب و نمک و ترشی آنرا میچشیم  و بعد
روی حرارت ملایم میگذاریم تا کاملا جا افتاده و به روغن
بیفتد  فقط میتونم توصیه کنم حتما درست کنید خیلی خیلی
خوشمزه است بخصوص با پلو زعفرانی. توران سام



با یه پلوی زعفرانی  دیگه حرف نداره


اگه این خورشت رو واسه خودتون و خانواده تون درست کردید  انشالله
خیلی خیلی نوش جونتون باشه
***** 
اما اگه درست کردید و خواستید توی پیج یا وبسایت یا وبلاگتون بذارید  و 
اسم وبلاگ منو  نیارید بعنوان منبع , اینجا دیگه با عرض معذرت حلالتون نمیکنم
آره دیگه این طریق جدید کپی رایت ایرانیه
طرفدار عدالت ...توران سام





2 comments:

  1. مرسی توتوی هنرمند من این دستور رو دیروز درست کردم از بس خوششون اومد دیگه رفت توی لیست غذاهامون دست خودت و دست دوست شمالی هنرمندت درد نکنه واقعا عالی بود ♥

    ReplyDelete
  2. طعم موتنجان شباهت زیادی به فسنجان غیرشمالی داره چون شیرینه! فسنجان گیلان با رب انارترش و رب آلوچه پخته میشه و ترشه. بعلاوه معمولا با استفادهذاز یک قطعه آهن ( میندازن تو خورش درحال جوشیدن) که سیاهش کنه

    ReplyDelete